Wij verlenen, als een stichting,(nood)hulp via lokale artsen, kerken, scholen, ziekenhuizen, bejaardenhuizen of instellingen in Roemenië en Moldavië en sinds kort (zijn er contacten) in Oekraïne. Dit betekend dat de hulp doeltreffend kan worden gegeven. De plaatselijke arts, predikant of burgemeester is uitstekend op de hoogte van de situatie en kan hierdoor met geringe middelen, toch het meest doeltreffend hulp geven.

Als commissie werken we eerst aan een vertrouwensband met gezaghebbende lokale personen en bevolking. Ongeacht of het iemand uit Roemenië of Moldavië betreft, van oorsprong Hongaar, Roemeen, Roma of welke minderheidsgroep dan ook.

We mogen als CHR&M meer dan 26 jaar werkzaam zijn in Oost-Europa. We zijn vooral praktisch ingesteld door heel lokaal te vragen wat er nodig is. Dit zijn voedselpakketten in de winter periode, zadenpakketten in het voorjaar, 700 gevulde schoenendozen voor kinderen in 5 dorpen via scholen en kerken, medische goederen voor bejaardentehuizen, kinderkleding, medische artikelen voor baby`s en luiers voor de kinderafdeling in een ziekenhuis, enz. We organiseren werkvakanties voor het mee opknappen van kerkelijke verenigingsgebouwen en scholen. Op aanvraag vanuit een instelling in Roemenië of Moldavië regelen we schoolmeubilair, ziekenhuismeubilair enz. We hebben best intensieve contacten in meerdere dorpen in het westen van Roemenië en een dorp in het noorden van Moldavië.

Als CHR&M betalen we de reizen die we naar Oost-Europa maken zelf. We hebben bijna geen onkosten en dit betekend dat uw gift of bijdrage 100% wordt besteed daar waar het echt nodig is.

Voor meer informatie en foto`s verwijzen we u naar de website van de CHR&M: www.commissiehulproemenie.nl

U kunt ook contact met ons opnemen door een mail te sturen naar: roemeniecomm@gergemhardinxveld-giessendam.nl

Met een gift kunnen we dit werk voor onze naasten in Oost-Europa continueren en die kunt u overmaken naar : NL65RABO0395079012 t.n.v. Com. Hulp Roemenië. Eventueel kunt u aangeven waarvoor u uw gift wilt bestemmen.

Dit is een rekening via de plaatselijke Gereformeerde Gemeente van Hardinxveld-Giessendam. Deze rekening valt onder de ANBI status en is fiscaal aftrekbaar.

Klik hier voor een foto-impressie van ons werk
Klik hier voor onze agendaInloggen website

Bepaalde informatie op deze website is alleen beschikbaar voor geregistreerde gemeenteleden. Hiernaast kunt u inloggen, met de gegevens die u per e-mail heeft ontvangen.
Gratis account aanvragen »

wachtwoord vergeten?
sluiten